Tags

, , ,

Skynd jer ind og nyd Esbern Skovgaard spændende og unikke "gravsten" på Galleri Nybro.

Skynd jer ind og nyd Esbern Skovgaard spændende og unikke “gravsten” på Galleri Nybro.


Tænk, at jeg har kunnet gå forbi Galleri Nybro i mange, mange år. I dag blev jeg så guidet derind på grund af en opmærksom ven, der havde læst programmet for De Himmelske Dage grundigt. Og hvilken herlig oplevelse. Esbern Skovgaard udstiller dejlige værker, som kunne gøre det ud for et punktum for sit liv og en slags efterskrift i form af alternative gravtavler. Den jeg har afbilledet her, ville jeg bestemt ikke have noget imod stod efter mig. Den er festlig, glad, med masser af symboler og eftertænksomhed. Men der var flere. Desuden en masse skønne tegninger og grafik. Kig ind og blive klogere på en spændende kunstner.
Kig også på http://www.galleri-nybro.dk Som er et af de få gallerier ejet af kunstnerne selv. Hvilket giver de udøvende kunstnere en frihed, som kan være svært at få, hvis man er i tjeneste hos en galleriejer. Man kan blive venner af galleriet og være heldig at vinde gavekort til køb af kunst.
Således beriget med en uventet appelsin i min turban gik turen til Regnbuepladsen, hvor jeg ville vise min gode ven Jens Galschiøts giganstiske skulptur. Siddende i en samtalesofa serverede Jens en kop kaffe og en god snak for os og vi kunne nyde udsigten til kunst, glade mennesker og samtale.
Det gav kræfter til en lille spadseretur til Vor Frue Plads hvor vi gerne ville opleve Peter Bastian spinde en ende over temaet: Tag vare på din sjæl – hvordan. Vært ved dette oplæg var Løgumkloster Refugium. Og jeg blev ikke skuffet. Hvor er Peter Bastian en klog og kærlig mand, som med bid og vid forstår at ramme samfundets aktuelle udfordringer ind og få lyst til at tage tråden op. Så blev det ikke til mere åndelig føde, thi nu var vi sultne og sluttede aftenen af med dejlig vegetarmad på Atlas.
En berigende, dejlig forårsdag hvor jeg bliver glad for at være til.
De Himmelske Dage fortsætter til og med den 8. maj.

Reklamer