Tags

, , , , ,

Molly har taget kikkerten i brug og spejder efter gæster.

Molly har taget kikkerten i brug og spejder efter gæster.


Som indvandrer er ens netværk meget små og måske slet ikke eksisterende. Det kan være svært at forstå når man løber rundt i sin egen andedam, hvor familie, venner, arbejdskammerater og naboer og bekendte er en del af ens liv.
Men hvis man nu ikke har arbejde, ikke går i skole udenfor flygtningecentret, får lov til at gå på en ungdomsuddannelse, højere uddannelse, sprogskole eller andet, hvordan skal man så få venner, kolleger og netværk.
Alt det mindes man om når man selv er indvandrer og skal kæmpe hårdt for at få det sociale liv til at fungere. Udfordringerne er mangeartede. Når man har børn er det vigtigt at finde ligesindede, der dels kan blive legekammerater og hvor forældrene kan udveksle erfaringer og oplevelser i den kode børnefamilier har. Det er ikke altid så let. Hernede er skoledagen lang ofte til kl. 17.00 og man bor ikke tæt på hinanden. Forældrene arbejder og arbejder rigtig meget på alle tider af døgnet. Bedsteforældre, mostre og onkler er ikke ved hånden. Altså heller ingen fætre og kusiner at dele med.
Derfor er det så meget desto skønnere når det lykkedes. Molly ventede gæster til brunch og derefter en eftermiddag ved poolen. Hun kunne næsten ikke falde i søvn af spænding og tidligt stod hun op og spejde efter dem.
Det skal så sige at forventningerne til dagen i høj grad blev opfyldt og der er intet som vand, der kan få aktive børn til at give den gas. De svømmede og legede i vandet til de måtte hales op med blå læber. Sættes til tørre og næsten tøjres til de igen hoppede i vandet og hele proceduren gentog sig.
Til gengæld gik gassen så også fuldstændig af ballonen efter en god dag og jeg er sikker på, at søvnen næsten kommer samtidig med at hovedet rammer puden. Det er herligt at opleve når børn har det godt.

Reklamer