Tags

, , , , , , ,

På højskole med de ældste børnebørn i 2008 og fange haletudser.

På højskole med de ældste børnebørn i 2008 og fange haletudser.


Helsingør Kommune kom først med en beslutning om, at indføre fattiggården. Nu hedder det bofællesskab for mennesker som ikke har råd til en husleje over kr. 3000. man skal dele køkken og bade og jeg gætter på, at alle de nysgerrige kommuner, som har vist interesse for “projektet” beslutter sig for lignende botilbud i løbet af kort tid.
Altså et resultat af loft over kontanthjælpen. Det næste bliver, at vi igen skal dele mennesker op i selvforskyldt og uforskyldt nød. De selvforskyldte – hvilket bliver de fleste – mister såvel valgret, som valgbarhed.
Nu må alle fornuftige mennesker, fagbevægelsen og socialdemokratiet fa…. komme ud af hullerne. Det går ikke dette her. Vi er tilbage til tiden FØR Steinke. Havner man på fattiggården er der ikke til at se hvorledes vi skal få børn og voksne tilbage til en tålelig tilværelse. Har I mon tænkt over hvor mange børn, der er tale om? Er er nogensinde kommet noget godt ud af at ydmyge, fornedre og trampe på dem der ligger underst i bunken. Det fører lige lukt i helvede med socialuro, mistillid og i værste fald borgerkrig og uhyggelige styreformer.
Jeg græmmes over at skulle opleve tider som disse. I dag kæmper de unge mod besparelser og forringelser på uddannelserne og på SU. Nu må vi voksne tage os sammen og stå skulder ved skulder og sige et meget bestemt nej til genindførelse af tider fra den begyndende industrialisme. Tror middelklassen virkelig, at den kan klare frisag ved at udsulte og udmanøvrere arbejderklassen. Det kan den ikke. Det er som at tisse i bukserne. Et øjeblik er det varmt, men jeg siger jer det bliver koldt bagefter. Så bliver sværet vendt mod den laveste del af middelklassen og den vil få ørene i maskinen og sådan vil det gå i en uendelighed, indtil et oprør eller en udradering.
Op af stolene, ud på gader og pladser og stem nej. Fat kuglepennen og skriv til politikerne. Gør noget!

Reklamer