Tags

, , , , ,

Flot demo på Rådhuspladsen og derfra til Christiansborg. 5000 deltagere og vi bliver flere.

Flot demo på Rådhuspladsen og derfra til Christiansborg. 5000 deltagere og vi bliver flere.


Der var gode taler på såvel Rådhuspladsen som på Christiansborg Slotsplads. Taler der afslørede fakta omkring de to hemmeligholdte, såkaldte frihandelsaftaler med Canada og USA. Ingen tvivl om, at bliver aftalerne underskrevet er det endnu et slag mod demokratiet, fordi det vil betyde, at storeselskaber, der føler sig trådt over tæerne kan anlægge sag mod dansk regering og de love der beskytter miljø, mennesker og samfund.
De arbejdsforhold som vi værner om. det miljø som vi prøver at beskytte og forbedre, menneskerettigheder og demokrati frem for profit, vil blive endnu mere pressede. det må ikke ske. Fantastisk at regeringen har forholdt folketinget oplysninger om aftalernes indhold. Utroligt at man har ladet Dansk Industri forhandle på vegne af det danske folk. Igen og igen, kan man tabe næse og mund over hvad der foregår. Og min vrede er stor når jeg tænker på LO, som nærmest ukritisk lader aftalerne passere. HVORFOR?
Vi må have tingene frem i lyset og ud til vore medmennesker. Lykkes det vil vi ikke nøjes med at stå 5000 på Slotspladsen. Så kunne det hænde, at demonstrationerne blev alvorlige manifestationer og et rungende NEJ TAK! Det vil vi ikke være med til.
Det fører mig til det spørgsmål som Ove Kaj Pedersen fra CBS stillede os på sit foredrag i Vartorv i morges: ER der en fremtid? og hvordan kan det være, at nu hvor vi i efterkrigstiden har skabt så meget godt, gjort så mange utopier til virkelighed og aldrig haft det så godt så længe, at pessimismen og afmagten er så voldsom.
Hvordan kan det være, at vi ikke bruger vores viden, al vores nye teknologi og analyser til fortsat at udvikle utopierne og drømmene om bedre og mere demokratiske og retfærdige samfund, men i stedet blot går rundt og mener noget?
Lad os blot mene noget, men frem for alt lad os handle udfra viden. Lad os planlægge fremtiden og varme os ved de mange gode kræfter som trods alt endnu spiller en rolle.
I dag var der 50 organisationer, fagforeninger og forbund bag demonstrationen. Vi skal bliv flere. Det er ikke kun mit, men også dit ansvar.
Ses vi på lørdag foran den Russiske Ambassade og i fællesskab at sige nej til at de civile drab i Aleppo fortsætter?

Reklamer