Tags

, , , , , , ,

Svend Brinkmann signerer mange bøger på Bogmessen. Ståsteder hedder den nye.

Svend Brinkmann signerer mange bøger på Bogmessen. Ståsteder hedder den nye.


På et banner stod der: Mit hjerte har ingen rynker. Jeg ved ikke hvem der har sagt det eller skrevet det, men det var på eb måde så fint og jeg tænkte med et lille indre smil, at det vist passer meget godt på rigtig mange mennesker. Trods biologisk alder og aldret udseende, så virker det bestemt ikke som om deres hjerte har nogen rynker. Det banker varmt derinde.
Faktisk følte jeg trods pessimisme over tidens sørgmodige og bekymrende udvikling en stille modstand, en forandring til bedre tider. Til en modstand mod den dårerskab, der udfolder sig på politisk og økonomisk plan.
Heriblandt Svend Brinkmann med sin seneste bog Ståsteder. Med sit smukke smil og rare væsen, gjorde han sig ikke til dommer eller den der ejer alle svarene, men bad om eller foreslog at gå ind i livet med et perspektiv om at leve livet og tage det på sig. At vende blikket udad og ikke indad. Lidt selvudsigt tak, frem for navlepilleri. Han peger på 10 gode viljer eller grundlæggende værdier til et meningsfyldt liv. Den bog vil jeg bestemt læse og blive inspireret af.
Karen Pallisgaard redegjorde for den viden hun har samlet sammen og som peger på det fornuftige og helbringende i at få sig en langsom livsstil. Eller generobre magten over en eget liv. Gå i bogstaveligste forstand langsomt. Løftet foden fra speederen også i overført betydning. Spænd af. Det sidste kræver faktisk en tilbagetrækning af sansernes stimulering. brug åndedrættet og vær nærværende. det lød faktisk som om hun havde et par virkelig gode råd til at vende skuden og ikke blive en af de utallige udbrændte og stressede sygemeldte i vores land.
Carsten Jensen og Anders Sømme Hammer har rejst Afghanistan tyndt og dokumenterer at vores ansvar og forsøg på at eksportere vores demokrati har sendt civilbefolkningen i armene på kræfter, som kan vise sig at være endnu værre end dem der spillede med musklerne før krige. Umådelig mange penge og liv er spildt på den konto. Det må vække til debat om DK skal være aktiv krigsførende eller om vi ikke skulle bruge vores ressourcer på en helt anden måde. Henstillingen om en åben debat vil jeg tage til mig. Også den bog skal læses.
Det gør godt, at vide, at der dog findes så mange gode mennesker. Kloge mennesker og modige folk.

Reklamer