Tags

, , , , , ,

Et hyggeligt øjeblik, hvor krudtuglen sidder stille.

Et hyggeligt øjeblik, hvor krudtuglen sidder stille.


Vi havde frygtet en week-end med regn og atter regn. Vi blev glædelig overrasket af det skøneste, milde forårsvejr med virkelig varme solstråler. Som andre indfødte tog vi på legeplads. helt sikkert en time eller 1½ før dem, men efterhånden myldrede det med forældre og børn i alle aldre og en del bedstemødre, som havde “vagten”. Der er ofte en cafe`i tilknytning til legeområdet og en kop spansk formiddagskaffe gør sig virkelig godt. Sådan smager kun kaffen her. Ved ikke hvorfor, men sådan SKAL den være.
Vi havde inviteret en gæst med og gik derfor en tur gennem byen. Papegøjerne larmede, solsortene fløjtede fornøjet og enkelte småfugle tog en æresrunde, så vi fik et glimt af dem. I kirken var der stuvende fuldt af spaniere som skulle have søndagsmessen på plads før familiemiddagen. Og det er sjovt at se, hvordan man spiser sammen ude om søndagen. Unge, gamle og dem midt imellem pluse et hav af unger i alle aldre. Jeg mindes i min barndom var det helt almindeligt at cykle hjem til mormor og spise søndagsmiddag. senere overtog min mor den opgave og vi 5 unger med påhæng fyldte godt op i de små stuer til giro firehundrede og tretten, den gryde stegte kylling fyldt med persille, agurkesalat og den efterfølgende abrikosgrød om foråret og måske jordbær i sæsonen. helst med tyk fløde.
Her sluttede eftermiddagen på det lille torv i Aroyan med de skønneste og hjemmegjorte tapas. Udhulede agurkeskiver med tuncreme, pyntet med rødpeber og løg. Pølse steg i masser af olie og hvidløg. Friske champinon også stegte. En anden slags pølse med ostecreme og skønt det er små retter, blev vi mætte og slikkede sol som et par dovne katte.
Lørdagen tilbragte Molly og jeg i Magrethe Kirken, hvor der var legedag for børn og voksne. Ungerne klikkede hurtigt og havde en skøn dag.
Kirken er som Den Danske Forening samlingssted for mange af de fastboende og mange gange oplever jeg traditionerne hernede holdes endnu mere i hævd en derhjemme. Således legede børnene sanglege fra min barndom. det ville vist ikke ske i en dansk skolegård.