Frederiksberg Have i påskedis 2017.


Hvad følger efter krydsermissiler i Syrien? Efter bomben i Afghanistan? Efter et angreb i Nordkorea? Spørger information i en leder i dag. Gode spørgsmål. Vi kunne fortsætte rækken. Hvad sker der i Tyrkiet efter valget i morgen? Lukker alle krisecentre og lader volden mod kvinder stige? Bliver de sidste modstandere af Erdogan fængslet? Hvad sker der når undtagelsestilstande i Tyrkiet ikke længere er nødværgeløsninger? Hvad sker der i Danmark når politikerne vedtager love og grænsekontroller for igen og igen at forlænge disse? Yasemin Bektas, bestyrelsesmedlem i den tyrkiske kvindeorganisation Kader siger: “Hvis jeg skal give jer en ærlig udlægning af, hvordan forholdene for kvinder i Tyrkiet er lige nu, kan jeg lige så godt begynde at dele kleenex ud til jer alle sammen. Så deprimerende er det.”
Imedens “fejrer” vi påske og 500 året for Luther. Dengang man stadig troede på mirakler, på djævle og hekse. Men det gør vi måske stadigvæk. Er Jesus et produkt på lige fod med hekse, trolde og djævle? Kærlighed til og blandt menneskene ligger det i hvert fald lidt tung med. Måske er vi som på mange andre punkter i tilværelsen blot fortsat i gang med at stikke os selv blår i øjnene i et forsøg på at holde butikken kørende. Det er lige før jeg selv finder Kleenexkassen frem for at tørre øjnene på denne våde og kolde aprilpåskedag.
Og imedens jeg og andre har øjnene rettet mod de bidske politiske vinde og strømninger i udlandet, fortsætter de hjemlige politiker med at smadre SKAT, postvæsen DSB, uddannelses- og sundhedssystemet, for slet ikke at tale om den rest der er tilbage af et socialt sikkerhedsnet. Uden skatteindtægter ingen penge at lave Velfærdssamfund for. Uden veluddannede børn og unge, ingen spørgsmål ved det bestående, men et udvidende og lammet folk, hvor end ikke middelklassen skal føle sig for sikker. Den nederste del af den kan hurtig på rumpen i klaskehøjde.
Måske er jeg bare i regnvejrshumør og har slet ikke godt af at være alene hjemme. På den anden side gider jeg ikke gå ud i kulden.

Reklamer