Tags

, , , ,

Golde landskaber på kanten af Shara.


Nu skal der ske flere udflytninger af arbejdspladser, hvis det står til Venstre. Uanset at det har kostet enorme summer at flytte hver enkelt arbejdsplads og uanset at ekspertise er forsvundet og så videre. Og så kommer det fra politikere, som selv har været med til at skabe Udkantsdanmark, fordi man har nedbrudt en mere harmonisk sammensætning af små håndværk, handel og uddannelse og gjort udkanten til ørkner, hvor mennesker ikke kan trives og overleve. Disse ørkner skal genbebeoes af udflyttede arbejdspladser fra Storkøbenhavn. Hvilket igen vil betyde, at mennesker får deres arbejdsplads ødelagt. Og det til trods for at man fortsætter med at lade ørkensandet brede sig. Senest i dag har man rundbarberet produktionsskolerne og andre tilbud til de unge som ikke kan eller vil tage en bogliguddannelse. Det vil betyder flere nedlæggelser af den slags uddannelsestilbud til de unge som har svært ved at følge med middelklassens og de riges børn. Det er simpelthen social diskrimination og en straf mod de mennesker og de børn der ligger nederst i bunken.
Hør her der findes allerede 8400 fattige børn i dag og det tal stiger konstant fordi kontanthjælpsloft og 225-reglen rammer deres forældre. Socialdemokratiet skider på de børn og deres forældre og fortsætter med at udvikle uligheden. At de borgerlige og liberale gør det, kan vel ikke undre, men hvor er solidaritet blevet af? Grundtankerne om at omfordele fra de rige til de fattige og fastholde et solidarisk samfund, er blevet afløst af våseord som social mobilitet. Ved I hvad det betyder?
Det betyder, at man løfter enkelte individer fra en klasse til en anden, men har intet at gøre med at man forbedrer mulighederne for de samfundsklasser som har det egentlige behov. I en forfærdelig fart styrter vi tilbage til den sociale lovgivning fra 30èrne som handlede om værdigt trængende og uværdigt trængende, om at være selvforskyldt i nød. Hvor man forbød tiggeri og huggede hånden af dem der stjal brød for at overleve.
Føj, føj hvor er det skammeligt og uværdigt af os.

Reklamer