Tags

, , ,

Udsigt fra Vedersø Præstegård


Nu sidder jeg med solen i ryggen en tidlig morgen på mit spartanske værelse. Uret i gårdens ene fine længe slår, jeg hører det næsten ikke mere, trods det, at det vækkede mig flere gange de første nætter jeg sov her. I hovedhuset trisser min værtinde omkring, måske er hun så småt i gang med at sætte sine diciple eller tjenende ånder ind i dagens gøremål. Hans den uovertrufne praktiske mand, der er ude såvel som inde, var å banen i morges. Det er mandag og der er arbejde, der skal gøres. Mine interessante med kursister har vendt næsen hjemefter eller mod turens næste etape. Vi blev et godt lille team og har et lille ønske om, at vore veje igen krydses, måske til en fællessang eller et andet kulturelt anliggende hvor vi til dagligt har vore teltpæle slået op.
Jeg venter spændt på en venindes tilsynekomst og et lille nyt kapitel i vores fællesskab.
Det er en unik plet og på godt og ondt vil denne oplevelse være fæstet til min indre harddisk for altid. Gudrun har ved hjælp og samarbejde med mange gode kræfter, skabt en historie og et eftermæle i Skærum Mølle, der sikkert vil gå over i historien på samme måde som historien om Tang slægten på Nørre Vosborg.
Utallige er de tanker og drøftelser som mennesker har udspundet her og inden det er for sent burde mange flere læggederes vej forbi og fornemme denne tidslomme. På en gang rørt, imponeret og ked af det – det sidste fordi, jeg fornemmer, at ingen måske får lov, at bære det videre – tager jeg afsked med denne perle og den liv.
Nogle gange tror jeg, ikke engang, det er tilfældigt hvor mine rejser fører mig hen. Det er et spørgsmål om, at se mulighederne og de var her. På min ønskeseddel om, at opleve Nørre Vosborg og gense mit fædrene ophavs barndomsland, fik jeg så meget mere med i rygsækken.
Farvel og tak for denne oplevelse, jeg skal, som en anden rejsende svend, vide at fortælle historien videre i det omfang jeg husker den.

Reklamer