Tags

, , , , , , ,

Fantastisk hestedame på Søholt, som dygtigt, pædagogisk og kærligt underviste børnene i dyrevelfærd og hestesprog inden ridning.


Jeg bliver så forbavset en gang imellem. Jeg havde besluttet, at vi i dag skulle besøge Dyregården Søholt i Brøndby, nærmere betegnet Ulsøparken. Da jeg ikke rigtig vidste hvor stedet lå, spurgte vi buschaufføren om han vidste hvilket stop, vi skulle af på. Hverken han eller afløseren anede hvor det var. Og det på trods af at bussen er lokal og den ene af dem boede i kommunen. Vi blev enige om et stop i Ulsøparken og spurgte dernæst om vej hos Købmanden, som var af anden etnisk herkomst.(Nævner det nærmest som en slags undskyldning for hans uvidenhed). NÆ! Det havde han ikke hørt om. Næste forespørgsel gik til et dansk ægtepar i beboelsen. “Nej”, men de kendte en som nok vidste besked. Det gjorde han. Bondegården lå 10 min. fra stedet på Mollys korte gåben. Egentlig utroligt hvor lidt nogle mennesker ved om eget geografiske område. Imidlertid er det ikke første gang, jeg erfarer dette. Jeg husker lignende oplevelse fra en tid som daghøjskoleleder i Søllerød.
Vel fremme oplevede vi som det første, at en fræk hane blev indfanget og fik hovedet hugget af og ende i en suppegryde.

“hønemoderen” var meget, meget lidt imødekommende. Til gengæld var de andre voksne på stedet fantastiske kærlige, venlige, dygtige og meget professionelle.


Der blev fodret slange med dybfrossen mus. Bagt lyserøde snobrød, reddet på æsel og heste, fordret kaniner og kigget på de sødeste gedekid. Helt nye tror jeg.
Der stod i den brochure, jeg havde fundet, at man var velkommen. Ind imellem blev jeg i tvivl på grund af en af de ansatte, som var meget, meget lidt imødekommende og nærmest sårende. Til gengæld var hestedamen dybt professionel og meget, meget dygtig til at undervise i dyrevelfærd på en sådan måde, at jeg lærte noget og det gjorde børnene bestemt også. Den eneste mandlige pædagog på stedet var skøn. Han kunne finde på og klart elsket af alle børn. Han kunne det der med at rumme, vejlede, værre kreativ og praktisk på en gang.
Virkelig skønt at iagtage, at den kommune jeg betaler skat til prioriterer sådan et sted for børn og unge. At stedet er unikt fremgår for mig ikke mindst, når jeg hører, at unge på op til 18 år, gerne kommer på stedet.