Tags

,

Klar til hestevognstur i den vidunderligt smukke park ved godset Muckross house.


I let skyet vejr tog dagen sin begyndelse og lidt syd for den skønne og noget turistede by Killarney, steg vi ombord i hestevogne og kørte en tur i den helt vidunderlige park ved godset Muckross House. På vejen gjorde vi holdt ved en kirkeruin og tilhørende kirkegård med de mange flotte keltiske kors. I midten af den indre gård står en næsten 1000 årig gammel taks, hvis stamme er så snoet, at den ligner et kunstværk. Ved godset som nu ligger som et museum i parken fik vi lejlighed til at gå en tur og nyde de fantastiske flotte gamle drivhuse, drikke kaffe og shoppe i en tilhørende butik. Jeg var slemt fristet af de lækre vævede ting, de skønne grønne irske farver, men bruger fortsat flest penge som tip til de mange som trænger og som er super opfindsomme, når det gælder supplement til en ringe pension eller hvad nu folk uden arbejde overlever på. Her er fattigt, skal jeg hilse og fortælle.
Turen er en flot panoramarute i irske farver. Lyng i forskellige lilla farver. Små gule gyvelbuske som lyser op i alle de grønne nuancer. Mandshøje fuciahække langs vejen, hvis der da ikke pludselig står store klumper af yndige og spinkle monbresia blomster og vifter dig velkommen. Bløde grønne bjerge, de karakteristiske grå sandstens huse spredt i landskabet. Kølige søer og en bølgende Atlanterhav. Skærgård og forrevne dramatiske klippekyster. Selv ikke jeg faldt i søvn under de mange timers kørsel.
Stop ved et lille frilandsmuseum i kerry, der viser hvorledes man levede og boede som tørvegraver, som omvandrende nomadefolk med sigøjnervogn. her gik lyslevende Bogponyer. En lille arbejds- og transporthest. Lærte lidt om tæppemoser, højmoser og kærmoser.
Drak skøn Bailey-kaffe på The red Fox Inn.

Spiste sandwich i en lille by ved Atlanterhavet hvor Charles Chaplin har boet og to masser af billeder.
Tilbage på hotellet er middagen overstået og kufferten skal pakkes. det er tidlig afgang i morgen. Nu skal vi Nord på.

Reklamer