Tags

,

Kylemore Abbey er igen ved at blive omdannet til en nonneskole.


Første stop i dag var den muntre og farverige by Galway. Nu gjorde jeg oprør og nægtede at se byen i flok. De to timer vi havde skulle bruges med omtanke. Altså satte jeg det lange ben forrest og gik langs med Corrib-floden til byens Cathedral. Nåede lige af få rumben indenfor og betragtet de smukke galsmosaikruder, før kirken blev lukket for dagens messe. Samme vej tilbage og lidt ud til flodmundingen hvor der ligger resterne af en gammel spansk ruin. Fandt i en stille sidegade en herlig økologisk cafe med lokale råvarer og hvor overskuddet doneres til velgørende formål i byen.
Naturen i nationalparken Connemara er noget af det smukkeste Irland, efter min mening. Men på trods af at EU har forbudt irerne at vedblive med at grave tørv, skovler de op her og stopper det hele i et kraftværk eller sælger det til os som spaunum. Køb det ikke.
Ved Kylemore Abbey skulle vi spise frokost. desværre var der ikke tid til at gå en tur i den fantastiske park. Det er en skam. For nonnerne har fået en kæmpe pose penge fra rige kusiner i USA og er nu igen ved at danne en pigeskole på stedet og det vil muligvis betyde at parken lukkes for offentligheden.
I en skøn lille by gjorde vi holdt for at gå på pub og høre irsk folkemusik. heldige var vi. 5 modne spillemænd havde sat sig i baglokalet og de spillede sådan som irsk folkemusik skal spilles.
Nu er vi landet på Harlequin Hotel i byen Castlebar i grevskabet Mayo. Trætte og mørbankede af at sidde for meget i bussen, få for lidt motion og frisk luft. Efter endnu en restaurations middag, er jeg lige ved at fortryde turen. Den er stærk opreklameret, er vi mange, der er enige om og ikke specielt godt tilrettelagt. På en skala fra 1 til 10, er jeg i aften nede på 4. Landet fejler ikke noget og de steder og oplevelser vi kom for findes, men vi får dem ikke.

Reklamer