Tags

, , , , , ,

Vægge kan være malede, tapetserede, bærende, af beton, mursten og pap.


Jeg vil gerne have væltet en væg, men hvem skulle have troet det enorme bureaukrati man i den forbindelse løber ind i. Da jeg bor til leje, henvendte jeg mig naturligvis til Boligselskabet for at få oplyst mine muligheder og procedure. Godt så! Først skulle det afgøres om væggen var bærende eller ikke bærende. Og hvem skulle så finde ud af det?
Jeg kunne spørge varmemesteren. Underligt tænkte jeg. Jeg troede driftschefen, som jeg talte med var både fagmand og overboss. Varmemesteren rystede på hovedet, men gik villigt med hjem for at se på væggen. Ingen af os kunne afgøre om væggen var bærende. Prøv selskabets murer, foreslog han. Jeg kontaktede muren, som slog 7 kors for sig og forklarede, at betonvægge rørte de ikke ved. Der skulle specialister til. Murmesteren var en kvinde og meget hjælpsom. Hun henviste til en Vægspecialist.
Vægspecialisten ville gerne afgøre sagen, hvis de fik snittegning, plantegning og en ting mere.
Jeg gik tilbage til Boligselskabet og bad om de ønskede tegninger. Min forespørgsel blev syltet i 2 måneder. Så fik jeg besked om, at de ikke kunne hjælpe. Jeg måtte gå til kommunen. Jeg skrev til teknisk Forvaltning i kommunen, som henviste mig til at søge i deres Byggesagsarkiv. I Byggesagsarkivet lå der ganske rigtig breve og tegninger fra 1956 hvor boligblokken blev bygget – mange, mange tegninger, som jeg ikke forstod ret meget af. Jeg henvendte mig personligt til kommunen, hvor jeg af en næsfis skrankepave i teknisk Forvaltning fik den besked, at de ikke fik løn for at hjælpe borgerne med den slags, når vi selv kunne finde det i arkivet på nettet. Jeg blev ærlig talt en anelse sur og det endte med at finken fik en byggesagkyndig ingeniør til at vise mig hvorledes jeg kiggede efter det jeg skulle bruge. Han fandt tegninger frem i en rasende fart og meddelte, at da jeg ikke var hans mor, kunne han ikke lige hjælpe. Jeg måtte pænt gå hjem igen og lede selv. Efter flere måneders forgæves søgen fik jeg endelig igen kontakt til Boligselskabet og da jeg lovede, at hjælpe driftschefen med at finde tegningerne lykkedes det. Her kunne man nemlig printe de store størrelser.
Nu står diskussionen om væggen er bærende eller ej. Det kan selv de klogeste ikke svare på, eller vil ikke. Og kan jeg ikke få afklaret det, kan jeg ikke komme videre.
Er væggen bærende kræver det ingeniørberegninger og byggetilladelse fra kommunen og dernæst Boligselskabet. Er væggen ikke bærende, kræver ingeniør tegninger og tilladelse fra Boligselskabet og omkostningerne bliver ca. 50.000 billigere.
Lige nu har jeg det som de stakkels borgerne som centrifugeres i det social system eller i sundhedsvæsenet. Det kan altså også forekomme i tekniske forvaltninger. BRD!

Reklamer