Tags

, , ,

Dramatiske skyer ikke blot i København, men de sorteste af slagsen samler sig over hovedet på uskyldige mennesker.


På vej hjem fra klaverkoncert med Elisso Bolkvadze, en meget dygtig georgiansk pianist havde jeg tid til at læse en gratisavis i toget. Ikke at der normalt står så meget af interesse for mit vedkommende, men i aften faldt jeg over en artikel om de stakkels uskyldige skudofre fra Las Vegas. Og hvad mange af os måske slet ikke har fantasi til at tænke på, fortæller artiklen om, at mange af de ilde tilrette ofre, der nu er på hospitalet ikke blot betaler med deres liv og førlighed. de får en kæmpestor regning med hjem for at være blevet lappet sammen. Det forholder sig nemlig således at rigtig mange i USA endnu ikke har en ordentlig sygeforsikring. Gad vide om Trump, kunne tænke sig, at ville hjælpe alle de mange ofre. Ikke blot med ordentlig lægebehandling og rehabilitering, men også gøre dem gældfri for de store hospitals- og medicinudgifter. jeg tør ikke tænke på hvilke skrækkelige konsekvenser dette skuddrama kan afstedkomme for de enkelte personer og deres familier.
Så er det, at jeg får lyst til at råbe og ryste nogen i kraven og bede dem forholde sig til om vi i Danmark virkelig skal have samme model, når det såkaldte velfærds Danmark er fuldstændig afmonteret. Er det ikke snart sidste udkald, hvis stumperne skal reddes?
Vi må få gang i oprøret fra neden, tro ikke der er politikere eller embedsmænd. Finansfyrster eller kapitalejere, der går forrest i kampen for at fattige og helt almindelige mennesker skal og bliver sikret i forhold til sygdom, arbejdsløshed, katastrofer og andre livødelæggende oplevelser. Den kamp må vi selv tage, lige som man gjorde for mange år siden. Vil fagbevægelsen i første omgang ikke stille sig solidarisk med sine medlemmer på det punkt, er det tide, at vælge nogle andre til at gå forrest.

Reklamer