Tags

, , , , , , ,

I et par aflagte balletsko fra Den Kongelige Ballet. Hver sit nummer i størrelse. Men pyt!


Mormødre kan også lære noget på en højskole og nu efter 12 timers søvn, er jeg frisk til at fortælle lidt mere om vores ophold på Ollerup Gymnastikhøjskole. programmet var også et tilbud til de voksne, medens børnene arbejdede og legede i deres grupper.
En dygtig balletdanser tilbød ballettime og hvad var mere nærliggende, end at jeg skulle afprøve en gammel barndomsdrøm. I 1½ time hersede han med os og jeg fik en vis forståelse for, at alt i balletten er nøje tilrettelagt og fasttømret. Her er grundtrinene de samme og ved en “franks ordre”, udføres absolut samme trin, men naturligvis forskelligt alt efter hvor dygtig man er og hvilken plan der er langt ned i dansen. Jeg vil ikke sige man får sved på panden og alligevel er det rigtig hårdt. I min alder er led og gener blevet stive og stramme. Musklerne er ikke så mange og så stærke og det sætter rigtig nok nogle begrænsninger.
Alligevel ville jeg ønske der blev oprettet nogle senior ballethold, så vores holdning kunne opretholdes, gøres smukkere. Bare det at se lidt ud som en balletdanser, ville ikke være så tosset.

Denne gang måtte jeg også prøve seler på de store springtramboliner.


Naturligvis måtte jeg også en tur i springsalen. Det var vanvittigflot at se de unge mennesker springe og lave alle mulige flotte og fantastiske figurer. Børnene brugte timer derned med røde kinder tonsede de rundt og især at have seler på og ligne Dirch Passer i hoppegyngen, hvad jeg utrolig lyst til. Altså at prøve det med selerne.
men først måtte vi varmes op, slå koldbøtter – prøv det – og hold nu op. den indre balancen er sku også blevet gammel. Blot en enkelt koldbøtte fik mig til at ligne en der lige var landet fra månen. men enig med seler på var det rigtig sjovt og højt, højt kunne jeg hoppe uden fare for alvorlige styrt. Herudover blev der tid til god gymnastik og vandretur. Jo, jo de voksne havde også gode udfordringer. Tak for det.