Tags

, ,

Smukke håndgjorte glasting, lige til at pynte i mine vinduer.


“Kig på din kølvandstribe og juster kursen”, sagde Mikkel Beha Erichsen i sit foredrag her til aften. Det er da meget godt sagt, synes jeg. Når man sådan skuer lidt tilbage på sit liv og spørger sig selv om man nåede det man gerne ville og der endnu er tid til at justere lidt på mål og drømme. Udfordringen for mange er måske i virkeligheden desværre, at de har glemt deres drømme og de mål de satte sig. Eller måske slet ikke fik stukket sig en kurs ud, således at de fik noget at forfølge.
Et lille barn født i en flygtningelejer eller et lille barn som skal forsøge at overleve i en krigszone, har formentlig rigeligt at gøre med at overleve dagen og natten og ikke overskud til at sætte kurs og drømme. Vi er så heldige på disse breddegrader, at vi næppe selv fatter det.
Og skønt der ikke er en enkelt opskrift på lykken og friheden til sit eget personlige liv, har vi det helt sikkert nemmere end en stor del af verdens børn og voksne.
Men også jeg bliver glad for at se alt det flotte blå vand. Hvalerne der leger og viser hale. Palmer og interessante folkestammer, rygende vulkaner. det er så nemt at give plads til forskelligheden når den ikke kræver noget. Det forandres med lynets hast i bussen eller S toget hjem når tiggere går forbi og beder om en skilling. I det øjeblik bliver rummeligheden og det at holde af og dele en helt anden sag.
Privat er jeg så småt begyndt at overveje at gå i dvale for vinteren. Mærker ikke pulsen banke helt så aktivt og køber levende lys. Rydder op og rydder ud for at gøre plads til noget nyt, uden jeg er helt sikker på hvad det skal bestå i.