Tags

, , , , ,

Selv , eller måske især min årgang, tror stadig på myter og Freud når det gælder kvinder og sex.


Nina Brochmann og Ellen Støkken Dahl har begået en ny og rigtig god bog: Glæden ved skeden. En bog jeg vil anbefale til mange unge piger og drenge. Måske kan den endog erstatte Kvinde Kend din krop. I et letforståeligt sprog skriver de på over 270 sider om kvinder og deres forunderlige underliv.
Det bliver for, jeg ved ikke hvilken gang, slået fast, at kvinden lyst til sex først og fremmeste eksisterer i hjernen. Et tiltrækkende menneske i sengen er ganske enkelt ikke nok til at gøre os kåde. Det er hjernen som skal stimuleres. Man kvinder kunne få fornøjelse af at læse bogen, idet der stadig findes et hobetal som tror de er syge eller født unormal, når de ikke oplever spontan lyst til sex. Langt de fleste kvinder er såkaldte responsive, hvilket vil sige, at lysten opstår som et resultat af netop intim berøring. Fysisk ophidselse kommer faktisk før lysten, om man så må sige. Derfor er kvinder meget mere afhængig af forspil og nærhed, før kontakten bliver tændt. Lysten skal plejes omhyggeligt.
Når man i så mange år har betragtet spontan lyst som normen, skyldes det blandt andet, at det er den dominerende form for lyst hos mænd og lad os slå det fast med syvtommer søm: Mænds og kvinders seksualitet fungerer ikke ens. Freud fik meget passende kvinder til at føle sig sygelige. Nu burde man snart finde andre lærerbøger frem i undervisningen.
De triste tal der nærmest får os til at tro, at mangel på lyst er den nye kvindesygdom, kunne måske omgående kureres hvis vi husker og får mulighed for, at bruge tid på hinanden, tale sammen og kigge hinanden dybt i øjnene.
Hvad undersøgelser viser er, at lysten til sex med årene og jo længere et forhold varer daler, men kvindernes behov for intimitet og nærhed øges faktisk. Desværre daler mændenes trang til at nusse med tiden.
Den bog fortjener et stort læsertal såvel af unge som gamle – god fornøjelse.