Tags

, , , , ,

I dag endte sommertiden og jeg glæder mig allerede til de lysere dage og nætter.


Sommertiden er slut og det mørkner nu tidligere på eftermiddagen. Til gengæld får vi en kort tid, hvor vi endnu kan vågne og tage på arbejde i lyset. Selv jeg, som ikke skal på arbejde til en bestemt tid har brug for lyset til at stå op. Faktisk undrer jeg mig over hvor påvirkelig et menneske er overfor især lyset og solens kraft. Det stemmer helt bestemt mit sind mildt når der kommer lidt solstrej forbi.
Men som min elskede veninde sagde engang: “Vi skal sagt susende mig hygge med levende lys, blomster i alle farver og gode samtaler, hele vinteren”. “Os får mørket ikke”. Og det husker jeg på hver gang det stunder mod de mørke tider og så tænker jeg også på Rasmus Klump, som var god til at foreslå pandekager med brombærsyltetøj, slås i blade, kaste med sne og dele gaver ud. Sådan skal det være, vi må leve og nyde at vi er til og hver eneste fantastisk årstid, vi får mulighed for.
Der er jo heller intet så dejligt som gode bøger i sofahjørnet og brætspil med børnebørnene eller aftaler man kan glæde sig til.
Jeg holder uendelig meget af at komme i teater og i år er det lykkedes at lave en dejlig perlerække af aftaler med børn og børnebørn i december måned. Ikke helt som i gamle dage, hvor vi kunne tage af sted hele flokken, men nu i små grupper og det giver en helt ekstra dimension, at skulle nyde dem helt koncentreret og hver for sig.
Lykken er….. Ikke nok med det. Af en eller anden grund er Mortens Aften blevet vigtig for mig. Det har en god ven husket på og vips, skal jeg spise andesteg den aften i hyggeligt selskab. Det ser jeg frem til. Og så bliver november kortere end ellers for om snart vil jeg drage til Italien og håbe på lidt sol, lune og gode oplevelser.