Tags

, , ,

Me gustas tu, sang Manu Chao til Oxfam Ibis`s sidste spansk aften i denne omgang.


Oxfam IBIS har ledt mig med flere gennem fire dejlige aftner med spansk undervisning, foredrag og sang. De unge spanskstuderende som har gennemført undervisningen brændte helt igennem med deres engagement og skønne måde at være på. Jeg har sjældent nydt spanskundervisning på den måde. Virkelig dejligt.
Nu håber jeg på og glæder mig til en forårssæson. Og så håber jeg på et eller andet tidspunkt, at der hænger lidt ved, så jeg kan gennemføre en tur gennem Mellem Amerika og snakke lidt med menneskene der. Så at sige rejse en tur i min søn og svigerdatters fodspor.
I dag har jeg ikke hørt radio, set tv avis og aner intet om hvad der er sket ude i verden, måske er det af samme grund, at jeg føler mig helt rolig indeni. Nogle gange er det simpelthen sådan, at ude af syne ude af sind. Til gengæld er der blevet kogt risengrød, klippet og klistret, snakket og danset for det har været mormor og Mollys dag. Jeg nyder det i fulde drag og det er så spændende at lytte til en eftertænksom 5. årig. Et lille menneske som reflekterer over mangt og meget og stiller spørgsmål. Jubler ved tanken om et kommende julebal med godteposer og ikke rigtig kan få styr på det med tiden. Er 3 uger lang tid eller kort tid? Og det med afstand, at gå til danseskole, der er 800 m. “Nej, mormor! Det kan umuligt passe – 800 – det er virkelig langt.” Og det gælder om at finde på lege undervejs, ellers er det for langt og så kan man ikke gå det stykke. Så vi balancerer på kantsten. Kaster med snebær. Samler smukke blade og vi får talt om mange emner. Blandt andet at hun har været med sin moster i kirke og tænk engang: “Præsten sagde at de skulle drikke Jesus blod og så snød han dem og det var bare rødvin”.