Tags

, , , ,

En regnvåd aften på en virkelig klam S station i Ballerup


Jeg synes Brøndbyøster S station er virkelig kedelig og grim, men det er for intet at regne imod Ballerup station en regnvåd aften. Den er virkelig klam og møjbeskidt. I den mørke og klamme aften ville jeg søge indenfor i læ. Det eneste oplyste sted var trappen op til et center. Men faktisk tror jeg ikke jeg har set noget så ulækkert længe, snavs og affald overalt og halvvejs oppe af trappen sad en gruppe unge mænd og røg jeg skæve. jeg var lige ved at kunne være med blot ved at sniffe.
Det stod i skærende kontrats til kommunens fantastisk kulturliv, som jeg live havde oplevet. Gode venner havde inviteret mig i Baltoppen for at lytte til Paddy Dpyles musisk, som er irsk og skotsk musik leveret i den fineste stil af en dansk gruppe. Der var stuvende fyldt denne almindelige tirsdag aften og sådan har det været hver gang jeg er inviteret i Baltoppen. Man spænder fra teater, opera på film, ballet. Masser af musik og sang noget for enhver smag. Her kunne Brøndby Kommune virkelig lære noget og tilbyde os der ikke spiller fodbold eller driver andet end motion på indbydende sager.
Når jeg tænker over det, var aftenens publikum grå i toppen, så måske mangler der lidt til de unge jeg mødte på trappen.
Jeg kan godt forstå, at vennerne kun sjældent kommer til København. De har det hele lige udenfor døren. Jeg er imponeret igen, igen. Og så kan man vælge en hyggelig start med middag. Vi smæskede os i kogt torsk med seppessovs, rødbeder og flækstern. Ikke en ret man laver til sig selv som single – hvorfor egentlig ikke – og det smagte dejligt.
I dag er her ingen håndværkere, men jeg kan alligevel ikke komme ud af stedet, for i morgen kommer gulvmanden og sliber og sviner det hele til igen.
Tålmodighed er en dyd.
PS. og så er læsertallet igen steget til over 500. Jeg er mystificeret og imponeret.