Tags

, , , ,

Håber på gode ture i nye spændende omgivelser.


For snart 18 år siden flyttede jeg kommune og beholdt ved den lejlighed, som mange andre, min daværende praktiserende læge. Det var sådan lidt praktisk, indtil jeg fik orienteret mig om hvor der var ledige og gode læger. Dengang ønskede jeg en kvindelig læge på min egen alder. Men ak. Hver gang jeg fandt en, jeg gerne ville have var der lukket for tilgang. Slækkede lidt på kravene og prøvede gennem årene igen, at skifte læge et par gange uden held.
I går fik jeg så brev fra Region Hovedstaden om, at min lægepraksis har fået ny ejer. Min læge har ikke med et ord nævnt, at han ville holde op. Det er lidt mærkeligt synes jeg. Besøgte ham for nylig og han har været min og børnenes læge i mere end 30 år. Ikke en lyd.
Godt, jeg ville derfor benytte lejligheden til nu for alvor, at skifte til en læge som bor lige her og som har et udmærket rygte. Jeg tjekkede hans hjemmeside, hvor der stod, at han har åben for tilgang.
Forsøgte mig så på Borger DK, det kunne slet ikke lade sig gøre. Forsøgte så på kommunens hjemmeside. Samme triste resultat. Hvis jeg ville skifte læge til min kommune, var det ganske enkelt ikke muligt. Jeg kunne vælge i Ishøj, Høje Taastrup og længere væk kan jeg nærmest ikke komme. Det er ikke i orden med en aldrende dame uden bil. Så ringede jeg til Borgerservice, som beklagede, men kunne fortælle, at det ikke var mig, der ikke kunne finde ud af, at bruge selvbetjeningen på hjemmesiden. Der findes IKKE ledige læger i Brøndby Kommune og hvorfor ham jeg ønskede havde åben for tilgang kunne de ikke forklare. Næste opringning gik til Region Hovedstaden. Det er skam sin sag, at finde den rette medarbejder, men det lykkedes. Desværre ingen ledige læger og lægen jeg ønskede havde man lukket for tilgang. Så ringede jeg til lægen selv. Der blev beklaget meget. Her vidste man ikke, at regionen havde lukket hans tilgang, så det var de da glade for at få oplyst.
Altså her i Hovedstadsregionen er det lige så svært at få en praktiserende læge, som i den såkaldte del af udkantsdanmark, som altså eksisterer flere steder i landet.
Jeg har fortsat et spørgsmål: Hvorfor mangler vi praktiserende læger i Danmark?