Tags

, , ,

På tur med en feberhed lille dreng, ser vi sammen årets første anemoner og plukker ramsløg.


Jeg går rundt og føler mig grundig forårstræt og tænker på hvordan jeg får skabt noget ny energi. Kort afbrydelse, idet jeg kigger ud af vinduet og pludselig ser mit overtræk til rygsækken blæse rundt nede på parkeringspladsen. Har jeg tabt det? Sandelig ja og så i en fart ned efter det. Hvor er det mærkeligt, at jeg netop skulle kigge ud lige nu hvor det kom susende forbi. Heldig? Nemlig. Det bliver svært at undvære i det danske regnvåde forårsvejr.
Naturen drikker vand, så det hele strutter lysende grønt. Lille feberhede barnebarn og jeg fik nøje syn for sagen gennem en helt nyudsprungen bøgeskov, hvor de første store klatter af anemoner lyste hvide mellem træerne. Følte mig rig og heldig. Plukkede friske ramsløg til en pesto.
Jeg havde ellers en forfærdelig dårlig smag i munden i morges over den brudte ed på fagbevægelsens side – er vi som socialrådgivere slet ikke solidariske? Jeg var lige ved på stedet at melde mig ud af foreningen og være flov hvis jeg skulle gå med den fane i år til Fælledparken. ØV!
Heldigvis lettede den trykkede stemning da jeg til delegertmøde i PKA fik formandens forklaring og bevæggrunde til forliget for 40.000 regionaltansatte. Det er ikke muligt for mig at gengive forhandlingsforløbet nuanceret, men det lader ikke til at vi er så usolidarisk, som pressen lige nu gør os til og måske baner det vej for at det kommunale område og de øvrige regionsansatte kommer i mål. Nu må vi se. Jeg holder stadig vejret og håber det bedste for lønmodtagerside. Og husker at det bedste også er det bedste for os som skattebetalende borgere og fuldgyldige medlemmer af det fælles samfund.
Måske deltog jeg i mit sidste delegertmøde, jeg vil ihvertfald ikke genopstille. Nu må nye yngre kræfter til med en arbejdsplads som base til. Vi er blevet for mange pensionister og ikke helt representative for medlemsskaren. Lidt vemodig, idet jeg selv var med til at etablere vores pensionskasse, da vi forhandlede vores første overenskomst med Amtsrådsforeningen i hus. Det er vist præcis 40 år siden. Syntes egentlig jeg burde have haft en buket blomster.