Tags

, , , ,

Forlænger sommeren ved at plukke duftende rosenblad.

Sorte skyer er trukket op udenfor mit vindue. De glade gæster på græsset har i al hast samlet tæpper og tallerkner sammen og vupti! Regnen kommer hastigt. Først lidt tøvende, så for fuld skrue. Jeg forestiller mig de tørstige planter række ud for begærligt, at slikke dråberne i sig. Men ak! Det var vist slet ikke nok til både græs, blomster og træer.  Nu lysner det igen rundt omkring og alt det sorte driver med vinden.

Jeg har gået og ventet spændt på en besked. Der kom en mail, men desværre blev mine ønsker ikke opfyldt og jeg har en slem flad fornemmelse indeni. Jeg er i virkeligheden skuffet. Jeg roder lidt rundt i mine rosenblade, som sender den skønneste duft ud i stuen. Tankerne går tilbage til Bulgarien. Der fik jeg  små udskårne og bemalede træhylstre, hvori der var monteret et lille bitte glasrør med rosenvand/parfume. Det duftede præcis sådan. Bladene skal blandes med mit grandis, grandis salt. Jeg ser mig sidde foran en buldrende pejs med fuserne i det velduftende badevand og en varm, sort hyldebærdrik til vinter. Det sku` nok kunne lade sig gøre, hvis vi ser bort fra det med pejsen. Sådan en kender jeg ikke og der er ikke lige noget der tyder på, at jeg finder en sød godsejer, som vil dele sin med mig.

Jeg tror det er sengetid med læselampe og en af de mange bøger som ligger og venter på at blive læst. Det er nogle gange rigtig svært for mig, at komme ind i en bog. Enten bliver jeg for oprevet følelsesmæssigt og må lægge den til side. Eller også keder jeg mig og tænker kom nu videre eller, eller. Til andre tider sluger jeg bøgerne og kan slet ikke få nok. Jeg nærmest råæder dem uden at få spor forstoppelse. Og jeg kan aldrig finde ud af om det er bøgerne eller mig, der er noget galt med. Går alt galt har jeg heldigvis endnu en del af weekendens aviser tilbage.