Tags

, , , ,

At slappe af med en god bog. Blot for at nævne noget.

Er der noget så dejligt som at slappe af med en god bog? En der virkelig fænger dig. I øjeblikket er jeg meget optaget af Maria Borelius´s bog Sundhedsrevolutionen, som handler om vejen til en anti-inflammatorisk livstil. Jeg har også en del kritik af hendes skriverier. Bogen er en anelse for “amerikansk” i det. Og jeg synes ikke rigtig hun gennemfører sit forsøg på at dokumentere den forskning der er på området. Nogle gange synes jeg hun falder af sporet og springer til noget helt andet. Bogens slutning vidner dog om, at hun måske ikke er helt så “frelst”, som det af og til kan være det indtryk jeg får.

Samtidig lånte jeg helt tilfældigt en kogebog af mine venner, som giver opskrifter på 21 dages antiinflammatorisk kost. Nogle af opskrifterne ser vildt lækre ud og skal afprøves. Andre kunne jeg ikke lige tænke mig at sætte tænderne i. Men interessant er det og jeg har længe syntes at mad er en spændende og vildt interessant del af tilværelsen. Skulle jeg i dag vælge et fag, tror jeg det kom til at handle om mad og dens kemi og indflydelse på krop og psyke.

Jeg kan jo mærke på mig selv, at jeg kan højne energien og føle mig bedre tilpas når jeg afstår fra visse mad- og drikkevarer. Så gad vide om det ikke også gælder for en hel del andre mennesker. Synd, at vi ikke har husgerning i skolen mere og kunne forebygge en helt masse skavanker hos ungerne ved at lære dem om mad, der er sundt for dem og få luget de værste unoder ud af deres kost. Det gør jo helt ondt at se hvor meget sukker og lort de får indenbords og langsomt, men sikkert får ødelagt deres medfødte og sunde krop.

Det er ikke nemt senere, blot få år gamle, skal der virkelig meget til for at fjerne de værste unoder fra deres ønskeliste over fredagsslik, fast food, sodavand, kager og hvidt brød.

Når det er sagt har jeg nydt den foreløbige del af weekenden med en tur i opera med Molly. Vi oplevede TRYL i Folketeatret og hun var helt opslugt. Børnene fik mulighed for før forestilling, at være kreative og lave en smuk fugl, så de kunne flyve med fugle ligesom papageno. Hun var heldig at komme på scenen to gange som medhjælper oghun var meget stolt og glad. Yndige og søde unge. Mormor var også stolt og glad.

På vej i teater.