Tags

, , , ,

Nyt affaldsanlæg besigtiges. Sortering skal der til, hvis vores klode ikke skal forgå i lort og skidt.

Sortering af vores affald skal der til, genanvendelse og afbrænding i biogasanlæg er en nødvendighed, hvis vi ikke skal drunken i vores eget lort og skidt. Brøndby Boligselskab havde inviteret beboerne til at kigge på forskellige igangværende løsninger, så man kan begynde at debattere sine egne forslag til hvordan det skal gå til der hvor vi hver især bor.

Uden beboernes positive opbakning og deltagelse og ikke mindst gårdmændenes ditto, bliver det en vanskelig opgave. Kommunikation og vejledning bliver også en vigtig opgave, men hvordan man får forklaret de “dumme” og dovne, at smider de om sig med deres affald på trapper, gange og i gården, så pålægger man os alle en kollektiv straf i form af øgede huslejer og udgifter til service.

I første omgang må vi tro på det gode og den gode vilje og vejlede og igen og igen påpege nødvendigheden af, at vi alle opfører os miljøbevidste. Når det er sagt går jeg også ind for, at “forbryderne” selv kommer til at betale ved kasse 1, hvis de ikke overholder reglerne.

Nå! Jeg bør ikke tage sorgerne på forskud. det kan jeg være slem til. Men jeg var alvorlig talt ked af at flere ikke havde meldt sig til denne oplysende og igen fantastiske tur og gode tilbud fra afdelings- og organisationsbestyrelsen.

Dagen sluttede i Strandens Forsamlingshus. hvor blev jeg glad overrasket. Jeg anede ikke, at der lå et 75 år gammel skønt forsamlingshus i min kommune. Endda sådan et med gang i. Fester, banko, foredrag og meget, meget mere. Historien om huset, der blandt meget andet har indeholdt biografsal, skolestuer og gymnastiksal – jamen altså.

Her fik vi den skønneste middag med vin, som tak for deltagelse. Jeg var imponeret og det er virkelig sjovt at få snakket med folk fra forskellige steder i kommunen og fra forskellige beboerområder. En begivenhedsrig og herlig eftermiddag. Tak for initiativet og den megen gode information.