Sct Albert er resterne af et gammel borganlæg og en ret stor kirke med tilhørende kirgård.

Egentlig skulle første del af turen gå til Rise bryggeri og til tobaksplantagen, men der var ikke rigtig overensstemmelse mellem de tidspunkter, jeg havde fået og dem man nu bruger her i slutningen af september. Så vi nøjedes med at betragte den fine hvide gård hvor bryggeriet bor udefra og køre videre mod Marstal.

Her nåede vi lige at skridte resterne af Sct. Albert af inden regnen stod ned i stænger og gjorde os våde. Vi fortsatte turen til landsbyen Ommel og den lille naturlige havn Strandby. Her fik vi lige et par solstråler og strakt benene inden turens plan om at gå Ommelhoved rundt. Vi nåede ud til sidste stop for biler og fik regntøjet på. Undervejs med sigte på Ærøskøbing, blev vi enige om, at det var for lang en tur og vendte om. Næsten henne ved bilen åbnede himmelens sluser sig og det stod ned i tykke tove. Madpakken blev spist i læ, medens vi betragtede regnen.

Med kig mod Ærøskøbing.

Endelig blev det opholdsvejr og vi kunne besøge Marstal Søfartsmuseum. Stort museum med så mange modelskibe, flaskeskibe og billeder af skibe, at det næsten var for meget for sådanne ikke-sø-mænd, som os. Og ingen cafe`at reste på og få en kop styrkende kaffe.

Så vi måtte hjem og sætte vand over. Inger havde lavet den skønneste fødselsdagskage, så lækker, at jeg måtte spise to stykker. Tror det er 10 år siden, vi sidst fejrede hendes fødselsdag sammen og det var i Santiago De Compostello, hvor vi mødtes foran kirken som pilgrimme.

Hej unger bemærk det gamgle ur på væggen. Sådan et som vi har på ødegården i Sverige. Hvad kan forbindelsen være?