Tags

, , ,

Det lille hus på øen i morgentåge.

Mange spørger nysgerrigt hvorfor jeg befinder mig på Ærø? Hvorfor jeg befinder mig på en ø og ikke er blevet hjemme? Hvad vil jeg på landet? Hvad er det jeg skal finde ud af? Hvad skal jeg lære af dette ophold? Bliver jeg? Jeg kunne finde på en del flere spørgsmål selv. Og jeg kan ikke svare på ret mange af dem.

Jeg har været så meget i kraft af forskellige former for status – jeg er ikke noget mere udover menneske. Og jeg har ikke haft svært ved de skift. Det vanskeligste skift jeg nogensinde har oplevet, er vist at gå fra at være en gift kone, en halvdel af et ægteskab til at være single. Det tab af identitet tog tid at genopbygge.

Jeg har haft vanvittig mange bolde i luften og meget travlt på job, som mor, som ægtefælle, som politiker og meget mere. Nu er tempoet skruet helt i bund og min eneste bekymring er i grunden, om jeg kan få tempoet op igen, så det passer til livet et andet sted end i en lille landsby i udkanten af DK. Der hvor der kun sker det, du vil have der sker. Jeg keder mig ikke, jeg savner ikke rigtig noget, jeg er sådan i det stille meget godt tilfreds, men lever jeg?

Ikke for det. Det kunne jeg også finde på at tænke af og til før jeg flyttede til min nuværende bolig. Lever jeg på den rigtige måde? Hvad er den rigtige måde for mig?Nogle gange bliver jeg bange for om jeg sløser tiden væk, om jeg er for doven og vil fortryde, at jeg ikke bruger tiden på andre ting og mærker livets puls lidt bedre. En ting er sikkert. Hver eneste hverdagsting har stor betydning og det der sker i den store verden har fået mindre betydning. Jeg ved ikke om det er godt eller skidt.

Lige nu synes jeg ikke jeg ved noget som helst.

 

Reklamer