Tags

, , , , ,

udsnit af Esbjerg Evangeliet malet af Erik Hagens 2003-2005.

Nogle undrer sig måske over hvor ofte jeg deltager i kirkelige sammenhænge. Det er noget nyt for mig, men her på øen er der faktisk meget kultur fra den kant. Koncerter, kunst og foredrag. I øjeblikket er Esbjerg-Evangeliet sat op på et langt lærred i Ærøskøbing Kirke. Det er meget, meget festligt og spændende at kikke på. Det kan man sagtens se flere gange og finde nye aha-oplevelser, hver gang.

Og som sagt, man må selv få tingene til at ske her, hvis man ønsker en oplevelse eller et samvær. Eftermiddagen bød på Lokalrådet i Bregninge på fyraftenskaffe med hjemmebag i Sognegården. Det var en dyr kop kaffe, men pengene går til et godt formål og ved samme lejlighed kunne jeg så købe en dunk nypresset æblesaft til at forsøde ungerne tilværelse med i næste uge. Det er vitaminer det hele.

Det var så sjovt at høre lokalrødderne snakke om huse og beboere, nulevende som afdøde. Vin slottet, Lis`s Univers og meget mere og hver gang måtte jeg spidse ører og præve at regne ud i hvilken ende af den meget lange landsby vi befandt os. Foreslog en guidet vandring med tegn og fortællinger. Og for hver gang jeg møder mennesker, husker jeg ansigter og er istand til at lave mit eget lille “hækletøj”.

Ellers har dagen stået på produktion af mad i lange baner. Fryseren bliver fyldt, så jeg bare kan tage ud, når de små river mig i skørterne i næste uge og det bliver svært at afsætte ro og tid til køkkentjans. Store fade med lasagne og bøtter med suppe er færdige. De små sultne munde kan bare komme an, kan de.

Nu gælder det en aften på Friskolen til dans og mere latter og smil. Humøret stiger og det er der brug for.