Tags

, , , , ,

På arbejdspladsbesøg i bryllupskontoret. det var en virkelig fornøjelse.

Da jeg gik på pension besluttede jeg, at jeg gerne ville have tid til at besøge andre arbejdspladser, for at sætte mig ind i andre menneskers hverdag på jobbet og gerne lære noget ny. Dengang drømte jeg om at komme lidt i “lære” hos en pizzabager og blive god til selv at bage pizzaer. Jeg ville også gerne og det vil jeg stadigvæk i “lære” hos en antikvitetshandler. Jeg har ikke fået gjort noget ved det, men dog besøgt andre interessante jobs. I dag fik jeg lov til at opleve Ærø Kommunes giftefoged og kommunens vidner i aktion. Det var rørende, omsorgsfuldt og dybt professionelt. Jeg var helt høj da jeg takkede farvel. Tror jeg nåede at være med til mellem 8-10 vielser denne formiddag.

Og jeg skulle hilse og sige fra mig, at jeg ikke oplevede en enste vielse nærme sig proformaægteskab. Så Enhedslisten og resten af partierne som vil ødelægge denne – for Ærø og kommende brudepar – mulighed. I skal bare stoppe piben ind og lade mennesker der elsker hinanden være i fred. også på dette plan.

De fleste var nervøse med svedige hænder. Rystede og kunne næsten ikke sætte ringe på. Grædende af rørelse og lettelse. Smilende og leende. Mange støttet af familier og venner. Selv trak jeg tårer et par gange. De fleste havde taget deres bedste tøj på, enkelte kom i almindeligt tøj, men var lige så glade som de andre. Jeg så smukke kjoler, rummet var skumt og smagfyldt møbleret og en flot buket blomster pyntede så dejligt. De nygifte blev budt et lille glas vin eller lemonade til at skåle i og det føltes højtidligt og fint.

Som giftefoged skal man kunne mange sprog. Denne formiddag blev der talt fransk, engelsk og tysk. Hun var bare rigtig god også til at få parrene til at føle sig godt tilpas og få en helt peronslig oplevelse – ikke et samlebånd. Vidnerne puslerstille omkring og jeg kunne mærke, at folk blev galde og følte sig passet på når de hjalp med at trække stole ud og sætte dem tilrette igen. Lige rette lidt på sløret eller den lange kjole i al stilhed og ubemærkethed for de øvrige.

Jeg blev så glad. Sådan et job skulle man måske have valgt i sin tid.

Reklamer