Tags

, , , ,

Bente Johansen kan bare ikke lade være med at lave sjove, finurlige og smukke ting.

Der sad jeg så i bussen hjem fra Ærøskøbing kl. ca. 17.00 boblende af fornøjelse og betragtede den mest strålende solnedgang over øen. De tunge grå skyer, blev lyserøde med guldkant. Solen lignede noget fra et eventyr glidende ned mellem andre skyer.

Indeni havde jeg også en sol. Jeg var gået ind i Kæphesten, fordi jeg havde set en lille rund tingest, jeg kunne bruge til tanstikker og så åbenbarede der sig et sandt eventyr. Husker I de flotte stole jeg viste fra biblioteket i begyndelsen af mit ophold her. Nu fik resterne af boremaskiner, gamle båthorn og sakse. Høvle, violinkasser og gamle bænke nyt liv. Farvestrålende, spændende at kigge på – jeg er bjergtaget. Fuldstændig solgt. Bente Johansen er damen bag de unikke ting og så går overskuddet til Læger uden grænser. Hun er en sand tryllekunstner, sød og beskeden. I må gå derind ved først givne lejlighed og betragte hendes værker. Der var flere ting, jeg gerne ville eje, de er på min ønskeseddel. Og så er det genbrug. Endnu et stort plus.

Jeg fandt et køkkenredskab i Blåbærbutikken, som jeg manglende. Lavet af bambus og majsfibre. Angiveligt bæredygtigt og dyrket uden brug af kunstgødning og sprøjtemidler. En bambusrod kan producere bambus i op til 60 år. Jamen altså, jeg er imponeret.

Endelig fik jeg meldt mig til fællessang på lørdag. Lige på falderebet og fandt en sød bekendt. Gik rundt på det Gamle Værft og ventede på bussen og læste spændende historier om de gamle skibe.

En “flad” dag blev til en dejlig oplevelse, bare fordi jeg var nødsaget til at tage til byen efter mælk.

Jeg læser Carsten Jensen og takket være ham får jeg forståelse for de gamle skibe.