Tags

, , , ,

Det Olske Orkester spillede forrygende teaterstykket SUKKER.

Efter en dejlig aften i Ærøskøbing, hvor middagen blev indtaget hos MUMS, blev vi afleveret fuldstændig i indkørslen til Tilflytterhuset. Det var min særlig skønne chauffør – ham der også reddede mig og ungerne en dag på vej til Søby – der i aften syntes vi ikke skulle gå nogle ekstra skridt hjem. Jeg har endnu ikke mødt søde, forstående og meget hjælpsomme chauffører på Ærøbusserne. Men ham her tager prisen. Tak min ven. det er både sjovt og rørende.

Ellers står oplevelserne nærmest i kø dette døgn. Onsdag aften blev tilbragt i Kulturladen, hvor Det Olske Orkester spillede forrygende teater. En rørende, barsk og tåkrummende dansk historie om vores opførsel som slavehandlere, plantageejere og et af dansk histories allersorteste kapitler. Hr. Schimmelmann, som vist nok også er bygherre til Odfellow Palæet i København og forfader til min ekssvigerfamilie blev italesat som en af dem der tjente sin formue på SUKKER. Der er ikke mange af de rigmænd og familier vi kender, der ved ærligt arbejde har fortjent deres formuer. det glemmer man ofte, ikke mindst nu, hvor de atter stikker af fra den almene befolkning.

Eftermiddagen foregik i Tranderup Sognehus, hvor en lærer og amatør arkæolog Steen Agersø fortalte om det rige liv på Ærø før og under Vikingerne. Desværre var han så optaget af sine mange fund, at det trak lige rigeligt ud og vi måtte gå fra slutningen. Sognehuset var stuvende fuldt og det er sjovt, at opleve at alle mand kommer af huse, når der indkaldes til møde herovre.

Og så sluttede aftenen som sagt med en invitation til en dejlig middag på MUMS i Ærøskøbing. Jeg kan betro jer, at de der laver dejlig mad, at stedet er varmt og hyggeligt. det er længe, længe siden jeg har spist en engelsk bøf. Husker det mest fra min ungdom på Gjerrild kro, som desværre brændte for mange år siden. De kunne det der med engelsk bøf. Der fik jeg i øvrigt min huns Nusser en aften for snart 52 år siden. En lille dreng kom ind med hvalpen og fortalte, at den skulle druknes, hvis ikke en af gæsterne tog den med hjem. Så puttede jeg den i tasken og havde den på motorcyklen mellem mig og kæresten, da vi kørte hjem igen.