Tags

, , , ,

et meget smukt og særpræget lys over landskabet og himlen i eftermiddag.

Synes jeg svæver i et Ikke- land/tilstand her i eftermiddag. Min gæst tog tidligt afsted med den begrundelse, at jeg begyndte at virke “gæstemæt”. Måske ville han bare tidligt hjem. På den anden side var der noget om snakken. Jeg kan ikke finde ud af om det er sådan generelt eller det handler mere om, at når jeg kommer så tæt på et menneske, som det er, at dele hus og hjem 24-7, så opdager vi ting hos hinanden som ikke er opdaget før.

Jeg opdager, at jeg trækker mig og bliver den tavse dansker. Prøver at finde ud af hvad det er der sker. Det er noget i kommunikationen. Small talk kan jeg ikke og min indignation omkring verdens tilstand , er svær at deale med, hvis jeg ikke har en vision for at skabe forandring. Når snakken nærmer sig brokkeri, fordømmelse, fordomme og overfladiskhed, bliver jeg stille og kan ikke finde ud af det.

Det kan betyde, at vi skal ændre vores forhold til ikke, at være for tæt. Små doseringer af hinandens selskab rækker. Det kan også betyde, at vi skal skilles fordi forskellighederne ikke bringer noget konstruktivt frem. Og det kan betyde, at vi har været der for hinanden en tid og nu er det ikke det rigtige mere. Var der ikke en der engang sagde, hvis du virkelig vil lære din bedste ven at kende, skal du holde ferie med ham eller hende. Og andre der har peget på, at mennesker kommer og går i ens liv. Nogle for at blive der i kort tid, andre for at blive der i lang tid, måske for altid. Og hver gang lærer man noget af det og er taknemmelig for det vi gav hinanden.

Det giver i hvert fald stof til eftertanke om ens egen rummelighed og gæstfrihed. Om der er truffet de rigtige valg, om det er tid til at vælge om eller fra.

Med et stort behov for at blive blæst igennem gik jeg til stranden og sad der længe. Det var mildt, men gråt og horisonten uendelig fjern. Skarverne dykkede og kom op som korkpropper. Bølgerne rullede fredeligt og alligevel kraftig med hvidt foroven. Stenene glinsede og jeg fik samlet en håndfuld af de smukke, der skal males på.