Tags

, , , , ,

Købmandsgården i Ærøskøbing laver lækker og ærlig mad.

Man kan altså ikke gå rundt og være trist over, at der ikke er noget åbent på Ærø om vinteren, hvis man udebliver når der endelig er gode tilbud på banen. Min tro væbner og gode nabo Petrul, gad godt være min ledsager til Købmandsgården i aften til deres 1. af 3 onsdagsåbninger med lækker mad. Nu sidder jeg så her, så mæt, at følelsen nærmest er udstoppet julegås.

Først stod den på torsk i  hummersovs. Hjemmebagt og godt brød. God hvidvin i glassene. SUK! Det er godt at være til. Næste ret var coq o van (staves det mon sådan)? Jeg fandt ikke plads til det hele og nød min makkers færøske snak med tjeneren. Det er godt nok svært at forstå, når det går i gelinde tempo. Men de nød begge, at kunne tale deres hjemstavs mål.

Jeg måtte udsætte desserten, en lille flødebudding med kirsebærsovs. Skønt vi gik en tur i den smukke by – hvor jeg rigtig kunne glo ind i de belyste stuer – det elsker jeg. Følte vi os fortsatte meget mætte. Det er dejlig mad, men det ligger der.

Og rørt mig ud af flækken, har jeg ikke den udstrakte dag. Fra morgenstunden var jeg fast besluttet på at lave årets fotobøger. Det tog 6 timer, hvis de ikke bliver gode, opsiger jeg mit job i den retning. SLUT.

Skal forsøge at stå tidlig op i morgen og tage færgen til Svendborg for at møde lille Elton. Jeg glæder mig til at se ham igen. Håber det er gensidigt og at han ikke er sur over den lange køretur.

Derfor også tidligt i seng. Vi tales ved om Elton giver mormor tid ved computeren.