Tags

, , , , ,

En lille trold bliver luftet på morgenfærgen.

Nogen taler om, at færgen er en hindring for Ærøs udvikling og ønsker en bro. Tværtimod. det vil være en katastrofe for det autentiske ø-liv, som såvel turister som tilflyttere komme her for. Man kunne lige så godt argumentere for at færgen er et plus og en garanti for, at alle os der ikke er født her, ønsker at besøge eller bosætte os på øen. Mange af os nyder faktisk den time som et roligt afbræk. Tid til at hilse og snakke med naboer og bekendte eller for os helt fremmede folk. Den sølle time det tager er jo vand ved siden af den tifd pendlere skal bruge i mortorvejskøer til og fra de store byer, når de skal på arbejde.

Når, det skulle det slet ikke handle om. Nej det skulle handle om min oplevelse af, igen at tænke på venlighed, service og et nærværd som findes på Ærø. Jeg skulle til færgen med den tidlige bus. Klapvogn og barn var parat og jeg behøvede slet ikke at bede om hjælp. Fluks, bliver det skuet af såvel cahuffør som en passager, at damen ikke kan klare ombordstigning alene. Og en to, torden er vi bargt ind i bussen med et venligt smil. Og hør så lige hvorledes det foregik på Odense Banegård. Der er meget højt op i et DSB tog med klapvogn og barn. Der er ganske få minutter til at komme ind i toget. Jeg løb i fuld fart hen til en togkontrollør og bad hende hjælpe mig. Det ville hun ikke: “Jeg kan ikke stå her dagen lang og lange folks barnevogne og rolatorer in i toget”. Beklager. Men jeg kan da spørge en passager, hvis du ikke selv kan. Der var ikke nogne at spørge ved den dør, jeg stod ved. Den første der blev spurgt var en gravid kvinde, som måtte melde pas. Så trådte en venlig dame til.

Lidt senere kom kontrolløren for at se billetter. “Du har ikke nogen barnevognsbillet, det skal du have”. Du godeste, det har mormor ikke vidst, man skulle ha`. Jeg blev fortvivlet ved tanken om, at jeg nu fik en bøde på kr. 750. Jeg forklarede, at jeg ikke var vandt til at rejse med klapvogn. Faktisk var det første gang. Hvis ikke toget var sat igang, var jeg blevet bedt om at stå af. Nu kunne jeg tage med til Nyborg og skaffe mig en barnevognsbillet og tage det næste tog. Det viste sig, at en barnevognsbillet er gratis, men man skal altså have den. Sikken en venlighed og service. 100, den slag ville aldrig være forekommet på Ærø. Dumme kælling.