Tags

, , ,

Den ene smukke bondegård ved siden af den anden til salg.

Det skær mig i hjertet, at se de smukke gamle bondegårdsbygninger gå i forfald, hvis ingen køber dem. Hvis bygninger kunne tale. Hvilke historier kan disse bygninger ikke fortælle?

Omvendt er der mange seniorer som gerne vil bo sammen i fællesskaber i smukke omgivelser, med tæt på indkøb og kultur tilbud. Her er ikke langt til noget som helst og bussen er som sagt gratis. Sådan en bondegård kunne snildt indeholde to til fire skønne lejligheder. I en længe kunne der indrettes værelser til børn og børnebørn når de kommer på besøg med bad og et stort alrum med køkken, også kunne bruges til fællesspisning og fester. Hobby aktiviteter. her er udsigt til vand, de skønneste solop- og nedgange. I kan dyrke lidt grøntsager gerne i højbede, så den gamle ryg ikke skal bukke sig ned. Og kan man ikke undvære det Kgl. teater tager det såmænd ikke mere en 3½ time med det offentlig at nå frem.

Noget i den retning har jeg skrevet til kommunalbestyrelsen, fordi jeg jo har erfaret, at lejeboliger i god kvalitet og til en pris, der kan konkurrere med hovedstaden og omegn når forbrugsudgifterne er regnet med.

Og tænk engang, Borgmesteren har svaret rigtig pænt, et parti har fortalt, at det selv har været inde på ideen og i dag kom Fyns avis på besøg for at lave et interview med mig. det er da anerkendelse, der vil noget. De havde også en invitation med til et debatmøde om emnet, at knække kurven for befolkningsnedgangen her på øen og få vendt skruen. Jeg blev meget glad for den pæne modtagelse og mener helt ind i hjertet, at det er en brugbar ide.

Dem der siger at ældre mennesker 60+ ikke skal flytte på landet, fordi det bliver for svært når man ikke læneger kan gå så langt, cykle eller køre bil. Man kan altså ikke komme langt væk her på Ærø. Målt i km. er der mindst lige så langt og lige så besværligt, at komme hjemmefra og til læge og hospital eller til biblioteket. Og jeg tænker naturligvis på alle de skønne 50, 60 og 70+ som er i fuld vigør og som kan bidrage til kommunekassen i mange år, før de får brug for støtte. Og så bor man sammen. Der kunne sikkert blive plads til en lille fælles el-bil i vognporten, så når man ikke længere synes man kan tage bussen, så er der nok en der kan køre.