Tags

, , , , , ,

En smuk buket blomster får nyt liv i en pose på trappen.

En 18. årig dreng på Ærø er forsvundet. Muligvis har han taget sit eget liv. I 3 år har han opholdt sig hos en plejefamilie, men i 18. års fødselsdagsgave fik han nej til asyl og en udvisning.

Du og jeg er medskyldige. Vi accepterer et menneskesyn, som er så grumt, at det kun kan sammenlignes med tendenser op til og under anden Verdenskrig. Må jeg snart bede om civilulydighed og til det kommende valg et rungende NEJ til indvandre- og flygtninge fjendske politikere. Stop nu med at tage livskvalitet og livet af børn og unge, som er kommet til DK. Drengens familie har været forsvundet i 3 år, måske dræbt under flugten fra Afganistan. Hvad skal han sendes hjem til? At dø her eller der kan måske komme ud på et. Det er grusomt.

Dagen begyndte ellers så godt. Jeg tog til Ærøskøbing for at lede efter et smukt juletræ, min søn og jeg havde set i Den Gamle Købmandsgård. Tænk engang. Det stod der endnu og i dag blev det bragt hjem – det var med i prisen. Sådan er det bare herovre, altid venlige og hjælpsomme mennesker, hvis man åbner sin mund.

Det fik mig til at gå juleamok og hente posen med klippegrønt og lave en juledekoration, en krans til døren og forlænge livet på min værtindebuket fra i onsdags. Det der ikke røg ud lever nu videre i såvel juledekoration som en pose pynt på trappestenen. Nu kan jeg gå og glæde mig over de smukke sager en hel måned. Det er skam ok. Hvis det bliver lidt vissen op til juledagene, så pyt.

Min genbrugsjuledekoration.

Vejret har været så klart og smukt i dag, at det var helt svært at gå ind igen, når først jeg var kommet ud. Af samme grund besøgte jeg radaktionen på Fyns Amts Avis. Jeg ville hente avisen, fordi min nysgerrighed efter at se interviewet med mig pressede på. Og til trods for at jeg havde trukket huen godt ned om ørene blev jeg genkendt og tiltalt – positivt – i et par af butikkerne. Lidt smigret er jeg da.