Tags

, , , ,

Minor smukke gamle hus. Nu en slags mindestue-museum, hvor kunstnerne på øen kan udstille deres værker.

Tidlig afsted og belønningen var den rødeste sol, der stod op af havet og farvede det tunge skydække gyldent. det var så smukt, at jeg næsten mistede pusten. det er sådanne øjeblikke og gaver man får ganske gratis på Ærø.

Anledningen til at fare så tidligt ud af døren var min lyst til at overvære et redaktionsmøde hos Fyns Amtsavis på biblioteket i Marstal og det at jeg skulle afhente en bestilt bog. To fluer med et smæk, passer mig rigtig glimrende. De flittige journalister havde nok at rive i og alligevel gav de sig tid til at lytte og forklare. Jeg forstod et par ting mere og fik udvidet min horisont. Fik Carsten Jensens nye bog Mod Stjernerne med hjem og kan næsten ikke vente med at læse den. Måske afhjælper den min afmagt og giver truslerne om vores fremtid baghjul og mine drømme vind i sejlene.

Medens jeg ventede på bussen hjem, gik jeg en tur i den stride blæst og fandt Minor Minde. Et smukt gammelt hus, som har været beboet af en husholderske -Mine- til en tidligere skipper. Har bemærket at kroen og hedder Mine og der laves sikkert god mad i gamle Mines “fodspor” eller gryder – måske. den gamle skipper testamenterede huset til Mine og en privat skare, har så vidt jeg forstår overtaget huset for at passe på det. Det er flot. tak for det.

Nu skal jeg have fart på. De næste gæster sidder på færgen og kan snart være i Bregninge.