Tags

, , ,

Nisse Pjok er så afgjort ikke køn, men han er muligvis fyldt med god energi og gå på mod.

Nisse Pjok flyttede ind i går sidst på eftermiddagen. Som jeg har forstået det, vil han forsøge at finde den tabte julestemning i hjemmet. Og jeg er helt enig med ham. Humørbarometeret er dykket ganske vældigt ved oplysninger om hvor mange millioner der er afsat på Finansloven til at sende flygtninge, også dem der ikke er kriminelle ud på en øde ø. Der er også afsat penge, stort beløb, til at pleje talere som har deres rødder i meget ubehagelige racistiske og højre ekstreme landskaber. Og sådan kunne jeg vist blive ved. Men Nisse Pjok fraråder, at jeg holder hele mit fokus på uhyrlighederne. Jeg skal holde øje med tre gode oplevelser hver dag for, at skabe energi til kreative modspil. Lige nu sidder han selv og glor ud af vinduet. Ikke at jeg tror han kan se noget, for det er jo bælgravende mørk allerede her kl. 16.30. Men måske pønser han på noget.

Og der skete faktisk noget smukt og opløftende. Pludselig stod der en dame på min trappesten med den rødeste julestjerne, for at sige mig tak for et indlæg, her på de digitale medier. Det var så rørende, at jeg kunne tude. Og det lige midt i, at jeg engang imellem frygter, at jeg en dag bliver smidt i isolation for landskadelig virksomhed for at råbe op og skrive lige op imod uhyrerne.

Og så deltog jeg i musikgudstjeneste i Bregninge Kirke i går aftes. Det fylder fortsat dejligt indeni. Hvor er det skønt at synge. Jeg bliver varm af fællesskabet, ordene og tonerne. Mine søde naboer tog mig med til julemarked i Skovby og det gav også glæde, at opleve 4 kække kvinder i en lille, bitte landsby lave ting med stil. Virkelig lækker keramik, de fineste juledekorationer og adventskranse og honningkager med pynt. Det er livsbekræftende at se hænder skabe. Her til aften bliver jeg også hentet, af kloge, indsigtsfulde venner, som har inviteret mig ind i deres netværk. Der er meget at takke for.

Jeg skal nok øve mig Nisse Pjok.