Tags

, , , ,

Uanset vind og vejr, årstid og humør er skønheden på Ærø til at få øje på.

Jeg har altid tænkt, at det at bo med udsigt til vand og i et lunt klima, så måtte man blive et gladere og bedre menneske. At blive behandlet venligt og til tider ligefrem godt, gør altså også en smuk indeni og med den behandling jeg får herovre, så må jeg altså efterhånden være ganske nydelig indvendig.

Faktisk begyndte dagens gode historie i København. Jeg skulle bestille tid hos lægen til endnu et tjek for mistanke om dumme celler. Der skal gå 6 mdr. mellem disse tjek og jeg var ikke helt tryg ved situationen – fordi nogen havde glemt, at give mig nogle fornuftige oplysninger. Men bare til orientering damer, så skal der gå et ½ år mellem hvert tjek, fordi det kan vise sig, at de dårlige celler fordufter af sig selv. Det er da helt rart, at have med i betragtning.

Nå tilbage til min telefonopringning. Den søde sekretær finder en dato til mig og siger så: “Nu er du helt sikker på, at du ikke har menstruation omkring det tidspunkt.” Jeg kom sådan til at grine og forsikrede hende om, at det ikke ville være tilfældet. Jeg kunne næsten høre hvorledes hun rødmede. “Undskyld, undskyld”, sagde hun, “men jeg havde altså ikke kigget på din fødselsdato og du lød så ung.” Helt ærlig, det blev jeg da rigtig glad for at høre, hvilket jeg fortalte hende.

Dagen godt begyndt, og glad i låget spadserede jeg til besigtigelse af et måske kommende lejemål i det skønneste solskinsvejr. Her var kvaliteten godt nok i orden. Lige min stil, æstetik over hele linjen og med udsigt til vandet på begge sider af øen. Så flot. Og det takket være en tidligere kollega, som ikke blot snakker, men også handler og skaber forbindelser.

Hjemme igen, kaldte min dejlige nabo på mig. Og tænk engang. Han havde lavet den fineste juletræsfod til mit juletræ. Bare fordi jeg havde fortalt, at jeg ikke rigtig vidste hvorledes jeg skulle kringle den udfordring, når jeg ikke havde lyst til store investeringer i noget som skal blive herovre.

Det er svært at få armene ned over al den hjælpsomhed og den glæde gode mennesker kan skabe. Det går helt sikkert begge veje – prøv det.