Tags

, , ,

På torvet vrimlede det med nisser i alle størrelser og tykkelser.

De sidste dage op til jul, medens butikkerne endnu har åbent holder der i Ærøskøbing nisseoptog. Både børn og voksne er flinke til at møde op i rød hue og flere i fint nissekostume. Først kom der nogle ryttere, men de blev væk for mig? Hestevognen blev hurtig fyldt op med børn, der fik en herlig tur rundt i de smukt pyntede gader. Bagefter var der dans og sang om juletræet på torvet og slik til børnene. En rigtig hyggelig tradition.

Den fine lille nissekone kender jeg. Hun elsker at klæde sig ud og optræde.

Min ledsager og jeg sprang juledansen over og drak kaffe på Købmandsgården. Måske mit sidste besøg i denne omgang. Der var som sædvanlig godt besøgt af mange lokale som havde fået samme ide som os. De sidste indkøb blev gjort og så hjem i en susende fart for at få nogle af forberedelserne fra døren, inden det helt store rykind.

Nu tror jeg så også godt det kan blive jul. Har vi glemt noget kan det ikke være vigtigt og helt sikkert noget vi kan leve uden. De få gaver er pakket ind i avispapir. gavepapir er så giftigt og skørt lavet, at det ikke engang må komme i papircontaineren. Det er sørme klimauvenligt. Også i højtiderne bør vi handle lidt mere med omtanke og lade handling følge ord.

Så hører jeg, at mange stakkels fjernvarmekunder får en kæmperegning næste år. Det er så urimeligt det der sker omkring følerne af Dong salg, som vel er årsagen til, at man blev tvunget til naturgas og siden ikke havde styr på priserne. De fattigste kommer ikke blot til at sulte i vores land, de kommer også til at fryse, har måske ikke råd til at blive vasket, lave mad og vaske tøj, hvis vand forurenes og prisen stiger på det. Måske sælges vandet til private kapitalfonde, som egenrådigt kan bestemme prisen.

Sikke nogle dumme julegaver at få. Bare folk dog vil huske det til det kommende valg. Ikke at det bliver nemt at finde nogle at stemme på, men det bliver helt nødvendigt at stemme nej til DF og blå blok og S, og SF dur heller ikke til meget.

Tænk om vi kunne få nogle helt nye, ordentlige mennesker at stemme på, som vi kunne have tillid til. det ønsker jeg mig til jul.